Alle informatie over een ijzertekort, inclusief recepten en andere voedingstips

Pasta met kip en spinazie

Pasta met kip en spinazie

Ingrediënten:

 

  • 250 gr tagliatelle (of andere pasta)
  • scheut olijfolie
  • 1/2 ui, versnipperd
  • 1 kipfilet (ong. 200 gr), in blokjes
  • 200 gr champignons, in kwarten
  • 1/2 pakje (=75 gr) Boursin® knoflook & fijne kruiden
  • scheut melk, of kookvocht van de pasta
  • 300 gr verse spinazie
  • peper en zout, naar smaak

Bereidingswijze:

Voorbereiding: 15 min / Bereiding: 10 minuten / Totaal: 25 minuten

  1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking beetgaar.
  2. Bak de ui glazig in een klein scheutje olijfolie in een grote koekenpan (middelhoog vuur). Voeg nu de kipfilet toe en voeg eventueel zout en peper naar smaak toe. Bak rondom bruin aan. Voeg nu de champignons toe en bak deze kort mee. Vervolgens doe je er een half pakje Boursin bij. Om de saus te verdunnen kun je eventueel wat kookvocht van de pasta toevoegen. Laat het geheel een paar minuten op zacht vuur sudderen tot de kip gaar is.
  3. Verhit een klein beetje olijfolie in een grote wok en roerbak de spinazie een paar minuten tot de spinazie is geslonken. Wederom wat peper en zout toevoegen naar smaak.

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *