Energieboost

Overijssel

Verken de diversiteit van Overijssel in onze verzameling restaurants, waar we je meenemen op een ontdekkingsreis langs verschillende ervaringen en avonturen. 

Traditionele smaken van Overijssel

Ontdek de traditionele keuken van Overijssel met gerechten zoals Zwolse balletjes, kniepertjes, en kruidkoek. Proef de authentieke smaken die diep geworteld zijn in de agrarische geschiedenis van de regio, waar lokale producten en ambachtelijke bereiding centraal staan. Ervaar de gastvrijheid van Overijssel in gezellige stadscafés, historische herbergen en moderne restaurants verspreid over de provincie. Geniet van een uitgebreid diner met streekgerechten zoals paling uit de Weerribben, asperges uit de Sallandse grond, of ambachtelijke boerenkazen.

Innovatie en Ambacht

Overijssel staat ook bekend om haar culinaire innovatie en ambachtelijke producten. Ontdek restaurants die lokale ingrediënten combineren met moderne kooktechnieken, en laat je verrassen door creatieve gerechten die de smaken en tradities van Overijssel in ere houden. Proef ambachtelijk gebrouwen bieren, vers gerookte vis en andere streekspecialiteiten die de Overijsselse eetcultuur zo bijzonder maken. Eten in Overijssel is een culturele ervaring die de geschiedenis en identiteit van de regio weerspiegelt. Van culinaire festivals die lokale lekkernijen vieren tot historische boerderijen waar je kunt genieten van een boerenlunch, Overijssel nodigt je uit om culinaire schatten te ontdekken en te genieten van de warme gastvrijheid die deze provincie kenmerkt.