Energieboost

Heerlijk Lunchen in Leeuwarden

Leeuwarden ligt gelegen in het Noorden van Nederland en is dan ook de hoofdstad van Friesland. Leeuwarden is een gezellige stad waar ook veel culinaire hoogstandjes te vinden zijn! Ga jij een dagje naar Leeuwarden of woon je in Leeuwarden zoek je nog een leuk lunch plekje? Wij hebben de leukste en lekkerste plekjes voor je op een rijtje gezet.

Boxbrownies

ZUID4 Food & Drinks

Deze hippe en gezellig tent ligt gelegen in het centrum van Leeuwarden. Je kunt hier heerlijk gaan eten, maar het is ook mogelijk om eten te bestellen of de ruimte af te huren voor catering en evenementen. De lunchkaart is erg uitgebreid en er is iets te vinden voor iedereen! Je kunt  hier genieten van soepen, salades, broodjes en specials. Je kunt er klassieke broodjes vinden zoals een wam broodje brie of een broodje carpaccio,  maar er staan ook gerechten op de menu kaart als Flammkuchen en pulled chicken. Ook voor de kleintjes zijn er opties op het menu te vinden. In reviews benadrukken mensen de gezellige sfeer en inrichting. Het personeel is vriendelijk en behendig, maar mensen geven aan dat het soms wel even kan duren voordat je je eten krijgt. Het wordt dus aangeraden om hier te eten wanneer je wilt tafelen en niet wanneer je haast hebt. 
Reviews op Google: 4.7 (72 reviews)

De Skeve Toren

De Skeve Toren is een restaurant gelegen bovenin het centrum van Leeuwarden. Het restaurant heeft een lunch kaart met een simpel aantal gerechten erop voor de eters die het lastig vinden om een keuze te maken. In totaal staan er elf gerechten op het menu waaronder brood, eieren, soep en wraps. Er is een groot terras aanwezig waar je heerlijk kunt genieten van het lekkere eten en hopelijk het mooie weer.  Het restaurant heeft zijn naam te danken aan de Skeve Toren (Oldehoeve) waar je op uit kijkt wanneer je aan het eten bent. De service is vriendelijk en snel en je zit gezellig zowel binnen als buiten in het restaurant. 
Reviews op Google: 4.6 (250 reviews)

Barrevoets

Barrevoets ligt vlakbij restaurant de Skeve Toren, en dit is dan ook bovenin het centrum van Leeuwarden. Het is een gezellig klein tentje waar je zowel binnen als buiten kunt genieten van de lekkernijen die zij te bieden hebben. Ze bereiden hun lunch gerechten met verse producten en er zijn veel keuzes voor vegan eters. Er staan gerechten op de menu kaart als verschillende broodjes, uitsmijters, salades en meer. Naast de lunch opties staat het gezellige lunchcafé ook bekend om hun heerlijk koffie, dus ook deze is zeker aan te raden om een keertje uit te proberen! De broodjes worden ruim belegd en geserveerd door vriendelijk en behendig personeel, je kunt buiten in de smalle straat op het terrasje zitten en genieten van de zon. 
Reviews op Google: 4.6 (286 reviews)

ROAST

Roast is een gezellig culinair restaurant midden in het stadscentrum van Leeuwarden. Het is iets aan de duurdere kant dan de lunchplekken die we voorheen benoemd hebben, maar zeker een kijkje waard. Binnen is het gezellig ingericht met een industriële stijl en buiten is een groot terras aanwezig waar je kunt zitten en genieten langs het water. Op de menu kaart kun je eieren vinden, salades, burgers en broodjes. Wel moet erbij gezegd worden dat er voor de kleine eters niet veel op de kaart staat, het wordt daarom ook aangeraden om eerst op de menu kaart te kijken wanneer je hier heen gaat met kleine kinderen. Mensen geven aan dat het personeel erg vriendelijk en behendig is. Het is zeker een aanrader om hier buiten om het terras te genieten van een heerlijke maaltijd!
Reviews op Google: 4.4 (1.744 reviews)

The Meat Room

The Meat Room is een restaurant gelegen in het centrum van Leeuwarden. Je kunt hier dineren, maar het is dus ook mogelijk om hier in de middag te genieten van de lunchkaart. Zoals de naam van het restaurant al zegt staan ze hier bekend om hun vleesgerechten die ze serveren. Op de lunchkaart staan dan ook een heel aantal lunch gerechten met heerlijk bereid vlees zoals rib eye of pulled pork. Is een iemand van het gezelschap vegetarisch? Ook geen probleem er zijn namelijk ook  enkele gerechten vegetarisch beschikbaar. Voor de kleine eters staat er een tosti op het menu. Binnen in het restaurant is het erg ruim en mooi industrieel ingericht, het personeel draagt bij aan deze gezellige sfeer.
Reviews op Google: 4.6 (479 reviews)

Bowls 'n rolls

Midden in het centrum op de grote markt in Leeuwarden bevind zich het gezellige restaurant “Bowl’s ‘n Rolls”. Zoals de naam van het restaurant misschien al zegt is dit hét Poké bowl restaurant van Leeuwarden. Je kunt hier genieten van heerlijke poké bowls, salades, wraps en sandwiches! Je kunt binnen in het gezellige restaurant zitten, maar het is ook mogelijk om buiten te genieten van de lekkernijen. De menu kaart van het restaurant is uitgebreid en hip met genoeg keuze voor iedereen. Ook is er een aparte selectie gemaakt voor de kleine eters met bijvoorbeeld een tosti of een boterham met hagelslag. Het personeel is erg vriendelijk en behendig en het leukste van het restaurant is dat je je eigen Poké bowl samen kan stellen! Zo ervaar je een lunch die precies voldoet aan jouw eigen wensen. 
Reviews op Google: 4.5 (274 reviews) 

Het Broodhuys

Het Broodhuys ligt midden in het stadscentrum van Leeuwarden en is een gezellige en hippe plek om te genieten van een lunch. Het restaurant is erg groot met veel zit plekken zowel binnen als buiten. Het Broodhuys biedt een hoop gerechten voor de lunch, zo kun je bijvoorbeeld genieten van soepen, tosti’s, burgers en nog veel meer. Ook zijn er verschillende opties voor de kleine eters. Het brood dat wordt gebruikt wordt geleverd door de lokale bakker en ook het vlees en vleeswaren worden ingekocht bij de ambachtelijke slager. Mensen geven aan dat de service erg snel is en dat het personeel vriendelijk en behulpzaam het eten serveert. 
Reviews op Google: 4.4 (1.058 reviews)

Grand Café Fire

Gelegen in het centrum van Leeuwarden kun je hier heerlijk genieten van lekkere lunchgerechten aan het water. Je kunt hier zowel binnen als buiten op het verwarmde terras zitten, binnen hangt een gezellig donkere “huiskamer” sfeer. De lunchkaart bestaat uit allerlei verschillende gerechten met zowel bekende combinaties zoals bijvoorbeeld de pulled chicken of de caprese, maar er zijn ook een aantal verrassende combinaties op de menu kaart te vinden. Voor de kleine eters is er genoeg keuze beschikbaar. Het café heeft zijn naam eraan te danken dat het gebouw waar het restaurant gevesetigt is vroeger een brandweerkazerne was, hierdoor is het een mooi monumentaal pand waar je niet alleen kunt lunchen, maar ook kunt ontbijten en dineren. Het personeel is erg vriendelijk en het is zeker een aanrader om buiten te gaan zitten zodat je kunt genieten van het mooie uitzicht over Leeuwarden!
Reviews op Google: 4.3 (1.786 reviews)

Terug