Energieboost

Zo weet jij altijd de beste watermeloen uit te kiezen

Watermeloen is een heerlijke én gezonde snack. Vooral tijdens het warme en zonnige seizoen schijnt snak je naar een lekker verfrissend en sappig stukje watermeloen. Voorkom het kopen van een overrijpe of niet sappige watermeloen. Deze 5 tips gaan jou daarbij helpen!
De 5 beste tips voor het uitkiezen van een watermeloen

Boxbrownies

#1 De gele vlek

Wanneer je watermeloenen eens goed bekijkt zul je zien dat echt iedere watermeloen een wit gelige vlek heeft. Deze plek is ontstaan doordat de watermeloen tijdens het groeien op deze kant heeft gelegen. Een goede rijpe watermeloen heeft een gele tot bijna oranje vlek. Wanneer je deze kiest zit je altijd goed! Laat die watermeloen met een witte vlek dus maar mooi liggen,

#2 Check de vorm

Wellicht een feitje wat je nog niet wist: er bestaan mannelijke en vrouwelijke watermeloenen. De mannelijke meloenen hebben een ovale vorm en zijn over het algemeen wateriger. De vrouwelijke zijn rond en hebben een zoetere smaak. Je kan dus zelf kiezen waar je voorkeur naar uit gaat!

#3 Webben op een watermeloen

Het is niet vreemd dat de meeste mensen de mooist uitziende watermeloen kiezen, maar dit zal geen smaak garantie zijn. Watermeloenen hebben vaak bruine strepen of ook ook wel webben genoemd. Hoewel deze er misschien niet mooi uit zien, hoe meer van deze webben hoe zoeter de meloen. De oorzaak van deze bruine webben? Bijen die de bloem bestuiven. En hoe meer bijen, hoe meer webben en dus hoe meer smaak!

#4 Het bruine steeltje

Een andere manier om te checken of je een lekkere watermeloen in handen hebt, is door het kijken naar het steeltje. Is het steeltje nog groen dan is deze waarschijnlijk te vroeg geoogst en zal deze niet lekker smaken. Wanneer dit steeltje bruin is betekent het dat de watermeloen op het juiste moment geoogst is, deze smaken het lekkerst!

#5 Zwaar voor het formaat

Wanneer je een watermeloen uitkiest is het verstandig om niet altijd voor de grootste te gaan. Wel moet je voelen naar het gewicht. Kies voor de medium watermeloen die redelijk zwaar aanvoelt. Deze heeft een zwaarder gewicht dankzij het vloeistof en zal daarom ook lekker sappig zijn!

Terug