Energieboost

Winterse Warmte

De dagen in de winter zijn  kort en koud, maar toch is er veel licht en warmte. De straten zijn gevuld met kleine lichtjes, de kachels gaan aan en we kruipen onder de dekens met een warme kop thee of warme chocolademelk. Als we niet op de bank liggen zijn we bezig met het voorbereiden van de feestdagen zoals de kerstboom opzetten. Zijn we binnen niet bezig en zijn de meren bevroren? Dan zijn we met z’n allen op het ijs te vinden. 

Boxbrownies

Feestdagen

In de winter hebben we veel feestdagen waar we bij elkaar komen. En er samen een warme en gezellige avond van maken. Met vaak veel cadeaus en lekkernijen. 

Sinterklaas

De eerste feestdag is Sinterklaas op vijf december. Weken van tevoren zetten de kinderen hun schoen, hopend op iets lekkers of een cadeautje. Vijf december is pakjesavond, deze avond mag iedereen zijn cadeautjes uitpakken en worden er vaak surprises gedaan onder de volwassenen. Een avond vol gezelligheid en lekkernijen!

HKerst

Na Sinterklaas komt de kerst. Twee dagen dat we samen zijn met vrienden en familie. Meestal gaan we samen met het gezelschap samen eten. Er wordt een heel kerstdiner op tafel gezet of we gaan gourmetten met z'n allen. Vaak wordt de avond afgesloten met een aantal cadeautjes.

Oud en Nieuw

De laatste feestdag in de winter en van het jaar is Oud en Nieuw. Van 31 december op 1 januari vieren we het nieuwe jaar. Tijdens Oud en Nieuw kunnen de oliebollen en champagne zeker niet ontbreken. Daarnaast knallen we er op los om twaalf uur 's nachts met al het vuurwerk. Ook beginnen we elk jaar met nieuwe voornemens. Maar hoe lang we die volhouden is voor iedereen een raadsel. 

Winterse activiteiten

Ook de winter heeft zijn eigen activiteiten. Denk aan Sinterklaas- en kerstaankopen te doen voor je vrienden en familie. Naast inkopen doen voor de kerst zetten we ook de kerstboom op met mooie kerstballen en lichtjes. Als de meren bevroren zijn in Nederland gaan we graag met z'n allen het ijs op om te schaatsen. Als we niet zo druk bezig zijn met alle andere activiteiten dan zitten we wel op de bank onder een deken met een warm drankje, vele kerstfilms weg te kijken.

Winterse lekkernijen

Een lijstje van de winterse lekkernijen die je warm maken, vind je hieronder:

  1. Erwtensoep
  2. Glühwein     
  3. Pepernoten     
  4. Warme stroopwafel          
  5. Oliebollen     

De winter is donker en koud, maar met al deze leuke feestdagen zoals de kerst en Sinterklaas worden de dagen gevuld met gezelligheid en warmte. Zijn we niet bezig met feestdagen, dan zijn we op een andere manier in de weer. Denk aan schaatsen of het lezen van een goed boek onder de dekens.

Terug