Energieboost

De Magie van het seizoen

Herfst, de ene vindt het fantastisch, de ander vindt het minder. In de herfst vinden er veel veranderingen plaats. Het weer wordt kouder en de zon schijnt minder. De donkere dagen komen er aan en we gaan onze levensstijl en eet patroon aanpassen. Niet alleen mensen passen hun levensstijl aan als de herfst er is. Ook dieren passen zich aan, ze gaan zich klaarmaken voor de winterslaap die er aankomt. 

Boxbrownies

Verandering in de natuur

Het eerste wat opvalt aan de herfst is de natuur. De groene kleur van de bladeren maakt plaats voor de rode en oranje kleuren. Daarnaast zijn kastanjes overal te vinden op straat tussen de gekleurde bladeren. Ook maken dieren zich klaar voor de winterslaap, ze gaan op zoek naar eten, als je ze een handje wilt helpen kun je een vetbol buiten hangen. Wij als mensen maken ons ook klaar voor de winter, maar net op een andere manier. Wij nestelen ons in de herfst graag op de bank met een dekentje. Dat is ook niet gek want het wordt steeds sneller donker en kouder. 

Echte herfst activiteiten

Naast het zitten op de bank met een dekentje doen we ook andere dingen. Tijdens de herfst proberen we onze huizen zo knus en warm mogelijk te maken, zodat we lekker warm op de bank kunnen zitten met een goed boek. Als we niet op de bank onder een deken liggen, dan zijn we wel een boswandeling aan het maken. Tijdens deze wandeling kunnen we op zoek naar kastanjes en andere mooie planten en vruchten. Als het te slecht weer is om een lange wandeling te maken, kunnen we altijd nog een appeltaart bakken of een pompoen uitkerven.

Feestdagen

Met de herfst komen de feestdagen steeds dichterbij. De echte herfstfeesten zijn Halloween en Sint Maarten. Maar die worden hier in Nederland niet zo uitgebreid gevierd.De feestdagen die we wel uitgebreid vieren, komen later in het jaar.  Sinterklaas, kerst en Oud en Nieuw zijn de feestdagen, waar we ons mee bezig houden in de herfst. In oktober en november zijn we al bezig met Sinterklaas en het inslaan van cadeautjes. 

Herfst gerechten

Door het koude en regenachtige weer in combinatie met de kortere dagen neigen we ook naar andere gerechten.
Voorbeelden van echte herfst recepten kun je hieronder vinden:

  1. Stamppot    
  2. Pompoenen    
  3. Champignons         
  4. Wild vlees    
  5. Soepen 

Ook al worden de dagen korter en donkerder. Er is geen reden om je te vervelen tijdens de herfst. Als de zon schijnt kun je een lekkere boswandeling maken en als het regent kun je binnen een heerlijke taart bakken. Of je kunt je gaan uitsloven in de keuken en een heerlijk herfstgerecht klaar maken. Je kan een stamppot maken of een rijk gevulde soep. Klik hier voor de lekkerste herfst recepten.     

Terug