Energieboost

Herfstige smaakexplosies

In de herfst gaan we weer heerlijke herfst gerechten eten. In tegenstelling tot de frisse zomerse gerechten, zijn de herfstgerechten voller van smaak en voeden goed. Ook worden de herfstgroenten volop gebruikt in alle gerechten. Denk aan champignons, spruitjes en pompoen. Hieronder de twee meest herfstige recepten

Boxbrownies

Herfstgerechten

We hebben de bekendste herfstgerechten voor je uitgekozen. Volg het recept en geniet van de recepten.

Stoofvlees

Benodigdheden:

  • Een scherp mes    
  • Snijplank          
  • Houten lepel         
  • Grote braadpan met deksel

Ingrediënten:

  • 800 gram rundvlees    
  • 750 milliliter rode wijn         
  • 2 uien, grof gesneden         
  • 2 wortels, in schijfjes         
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes         
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt         
  • 2 takjes tijm         
  • 2 laurierblaadjes         
  • 200 milliliter runderbouillon         
  • 2 eetlepels bloem         
  • 4 eetlepels olijfolie         
  • Zout en peper naar smaak  

Bereiding

Stap 1:
Verhit twee eetlepels olijfolie in de braadpan. Bak het stoofvlees bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
Stap 2:
Voeg nogmaals twee eetlepels olijfolie toe aan de pan. Fruit hier de wortel, bleekselderij, ui en knoflook tot ze zacht zijn.
Stap 3:
Bestrooi de zacht groente met bloem en roer dit goed door. Doe het vlees weer in de pan en schenk de rode wijn in de pan.
Stap 4:
Voeg de laurierblaadjes, runderbouillon en tijm toe. Breng alles aan de kook, zet daarna het vuur laag. Zet de deksel erop en laat alles pruttelen voor drie uur.
Stap 5:
Na drie uur controleer het vlees en voeg zout en peper toe naar smaak. Verwijder de laurierblaadjes en tijm.

Je heerlijk stoofvlees is klaar om geserveerd te worden met gekookte aardappelen of frietjes. Geniet van de overheerlijke herfst smaakexplosie.

H3 Pompoensoep

Met het koude weer neigen we ook naar warme soepen. Een pompoensoep is typisch herfst en vol smaak.

Benodigdheden:

  • Grote pan    
  • Staafmixer         
  • Houten lepel   

Ingrediënten:

  • 400 gram pompoen    
  • 700 milliliter water         
  • 2 tomaten         
  • 1 ui         
  • 100 milliliter room    
  • 1 blokje groentebouillon         
  • Boter of olie         
  • Pompoenpitten         
  • Peterselie     

Bereiding

Stap 1:
Snijd de pompoen in stukken en verwijder alle schil. Verhit de pan met een beetje boter of olie. Als dit verhit is kunnen de stukken pompoen erbij. Snijd daarna de ui en tomaten in grove stukken. Boek het geheel voor drie minuten in de pan en voeg daarna water toe.
Stap2:
Verkruimel het bouillonblokje en voeg toe. Breng alles en de kook en breng terug op laag vuur, laat dit zo 20 minuten koken.
Stap 3:
Na twintig minuten koken, pak de staafmixer en pureer tot een gladde soep. Hierna de room toevoegen. Na het toevoegen van de room nog 2 minuten op het vuur.
Stap 4:
Serveren maar! Voeg pompoenpitten en peterselie toe en room na smaak. Smullen maar!

De pompoensoep is een echt herfstgerecht vol met smaakexplosies. Naast dat het heerlijk smaakt, krijg je het er ook heerlijk warm van. Zeker als je net een lange boswandeling hebt gemaakt. Je hoeft je namelijk in de herfst niet te vervelen. Vind hier alles wat je kan doen in de herfst. 

Terug