Energieboost

Zelf super snel cinnamon rolls maken

Ongelofelijk lekker en ook nog eens super simpel te maken! Deze overheerlijke cinnamon rolls van Culinaire plaza zijn een echte traktatie voor in de middag, bij de koffie of misschien wel de ochtend. Weinig tijd om iets lekkers te maken? Binnen een kwartiertje heb je dit lekkers op tafel staan..

Boxbrownies

Benodigdheden

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Oven 200 graden

Voor de cinnamon rolls:

  • 1 blik croissantdeeg
  • 60 gram basterdsuiker licht
  • 50 gram zachte boter
  • kaneel

Voor het glazuur:

  • Genoeg poedersuiker
  • 2 eetlepels melk
  • 4 druppels vanille extract

Het recept

Stap 1:
Rol het croissantdeeg uit op een schoon werkblad. Mocht je bang zijn dat het deeg gaat plekken kan je altijd wat meel over je werkblad strooien. Knijp de naden van het deeg zo goed mogelijk aan zodat het deeg een lange lap vormt.

Stap 2:
Meng je kaneel met het zachte boter en smeer dit mengsel over het gehele deeg uit. Hierna bestrooi je het ingesmeerde gedeelte met de bruine basterd suiker totdat je een goed verdeelde laag boter en suiker hebt.

Stap 3:
Nu alles verdeeld is kan je croissant deeg voorzichtig oprollen. Druk de naad aan het uiteinde zo goed mogelijk dicht.

Stap 4:
Gebruik een scherp mes en snij de rol in een aantal plakken. Hoe dik jij de plakken wilt hebben is geheel aan jou! Leg de gesnede plakken op de met bakpapier beklede bakplaat.

Stap 5:
Bak de cinnamon rolls in de oven voor zo'n 10 tot 12 minuten.

Stap 6:
Ondertussen heb je tijd om nog een lekkere glazuur te maken. Dit is natuurlijk geheel optioneel maar wel super lekker! Roer 100 gram poedersuiker samen met het vanille extract en de melk tot een gladde massa.

Nu hoef jij alleen nog maar de cinnamon rolls uit de oven te halen en te besmeren met het glazuur. Een kleine tip: warm zijn ze het aller lekkerst.

Vergeet niet om ook naar onze andere snack recepten te kijken. Smakelijk!

Terug