Energieboost

De glutenvrije chocolate no-bake cheesecake

Glutenvrij eten is saai. Dat denken vele mensen wanneer ze horen dat jij een glutenvrij dieet volgt. Maar jij weet natuurlijk als geen ander dat dit niet waar is. Er zijn heel veel gluten vrije gerechten waar zelfs gluten eters hun tanden in willen zetten. In dit is er zeker weten eentje van!

Boxbrownies

Benodigdheden

  • Taartvorm
  • Bakpapier
  • Blender

Voor de bodem:
– 125 gram amandelmeel
– 3 eetlepels cacaopoeder
– dadels 8 stuks
– vanille poeder
– zout

Voor de chocolade vulling:
– 250 gram witte cashewpasta
– 100 ml kokosolie
– 100 ml honing
– 100 ml water
– 3 eetlepels cacaopoeder
– 2 theelepels vanille poeder

Het recept

Stap 1:
Begin met het voorbereiden van de bodem. Dit doe je door all e ingrediënten voor de bodem in de blender te doen. Mix deze goed door elkaar totdat er een plakkerig mengsel ontstaat. Mocht het mengsel nog te droog zijn voeg hier dan voorzichtig meer dadels aan toe.

Stap 2:
Hierna doe je het mengsel in de met bakpapier bekleedde taartvorm. Druk het mengsel goed aan zodat er een dichte bodem ontstaat. Deze laat je in de vriezer opstijven.

Stap 3:
Voor de vulling van de cheesecake doe je de witte cashewpasta, kokosolie, water, vanille poeder en en de cacaopoeder in de blender en mix deze samen. Proef het mengsel en voeg aan de hand daarvan misschien meer honing toe voor een zoete smaak of wat meer cacaopoeder. Mix dit mengsel een tijdje goed samen zodat de vulling een zacht en romig geheel wordt.

Stap 4:
Wanneer de vulling klaar is haal je de bodem uit de vriezer. Verdeel de vulling voorzichtig over de bodem en strijk deze mooi glad. Nu gaat de cheesecake een aantal uren in de vriezer om op te stijven. Houd hierbij een minimum van 4 uur aan zodat de vulling mooi op zijn plaats blijft wanneer je hem snijdt.

Stap 5: (optioneel)
Wanneer de cheesecake lang genoeg in de vriezer heeft gestaan is deze klaar om lekker gegeten te worden. Wil je de cheesecake mooi presenteren? Versier hem met wat rood fruit zoals frambozen, bessen, aardbeiden of lekkere noten. Maak het geheel af door er nog wat chocolade slierten overheen te druipen en verras je gezelschap met een glutenvrije chocolate cheesecake!

Terug