Energieboost

Een duik in fusion food

Een food trend die altijd blijft bestaan. Fusion food, totale vrijheid tot koken en het samenvoegen van verschillende keukens. De meeste mensen kennen de term fusion food niet, maar vaak hebben ze een gerecht gekookt dat fusion food is. Door de verschillende culturen en keukens in Nederland worden er veel fusion gerechten gemaakt, zonder dat we het doorhebben. Over sommige kun je twisten, maar andere zijn heerlijk. Ontdek hier wat fusion food inhoudt en welke heerlijke gerechten er bestaan. 

Boxbrownies

Wat is fusion food?

Fusion vertaalt zich letterlijk naar samensmelting. Bij fusion cuisine worden er verschillende kooktechnieken, tradities en stijlen met elkaar gecombineerd tot een nieuw smaakvol gerecht. In deze multiculturele samenleving is het ook niet gek dat mensen hun verschillende gerechten met elkaar gaan samenvoegen. De gerechten worden steeds creatiever en gevarieerder. Met al deze bijzondere maar heerlijke gerechten is er geen reden om elke avond Nederlandse aardappel, vlees en groente te eten. Een trend die op het moment erg populair is, is het maken van sushi met verschillende soorten keukens. Denk hierbij aan een frikandel speciaal sushi rol of denk aan sushi taco's. Je kan het zo gek nog niet bedenken. 

Heerlijke fusion gerechten

Gelukkig zijn er ook gerechten die minder gek klinken en die je wel smakelijk zult vinden. Zoals een naanpizza met yazzara, rundergehakt en spinazie.
Hier de lekkerste fusion food gerechten op een rijtje:

  1. Eend met mole en pekinese pannenkoekjes. Dit is een samensmelting van de Mexicaanse en Chinese keuken.
  2. Bulgogi cheese steak sandwich. Een combinatie tussen de Amerikaanse keuken en de Koreaanse keuken. Een heerlijk broodje gevuld met gemarineerde rund.     
  3. Coxinha met gebraden kip. Ook de Britten en Brazilianen hebben een heerlijk fusion gerecht samengesteld.         
  4. Tsukune met quinoa is de laatste op de lijst. Peru en Japan hebben deze heerlijke garnalen een nieuw leven gegeven.     

Je weet nu alles over fusion food en je kunt een paar fusion gerechten uitproberen; zoals bulgogi cheese steak sandwich of een Coxinha met gebraden kip. Misschien heb je nu al eigen ideeën hoe je bepaalde keukens en gerechten met elkaar kan mengen. Geen reden om vanavond aardappel, vlees en groente klaar te maken. Geniet van de fusion gerechten. 

Terug