Energieboost

Ontbijten in Rotterdam

Op zoek naar de perfecte manier om je dag te beginnen in Rotterdam? Of je nu van plan bent om de musea te verkennen, een dagje te shoppen of gewoon te genieten van de stad, een voedzaam ontbijt is de ideale brandstof. Gelukkig biedt Rotterdam een overvloed aan ontbijtgelegenheden, variërend van gezellige eetcafés tot trendy brunchspots. In deze handige gids vind je onze aanbevelingen voor de beste ontbijtplekken in de stad. Of je nu zin hebt in verrukkelijke pannenkoeken, perfect gezette koffie of een uitgebreid ontbijt, ze hebben voor elk wat wils. Laat ons je begeleiden naar de meest smaakvolle ontbijtadresjes van Rotterdam, zodat jij alleen nog maar hoeft te genieten.

Boxbrownies

1. Breakfast in Rotterdam HQ

Aan de Rechter Maasoever van Rotterdam bevindt zich Breakfast in Rotterdam HQ, een gezellige ontbijttent die de hele dag door de heerlijkste ontbijtgerechten serveert. Deze trendy hotspot biedt een hele hoop smakelijke opties om je dag goed te beginnen, variërend van verfrissende açaí bowls tot knapperige toast, smeuïge cakes en verrukkelijke koekjes en tosti's. Binnen in deze hippe ontbijtbar wordt je begroet door een warme, huiselijke sfeer, perfect om even tot rust te komen terwijl je geniet van je ontbijt. Let echter op: reserveringen worden niet geaccepteerd bij Breakfast in Rotterdam HQ. Als je graag wilt ontbijten, is het slim om na de spitstijden te komen of vroeg op de dag aanwezig te zijn, aangezien veel werkenden deze plek verkiezen voor een start van hun dag.
Reviews op Google: 4.8 (465 reviews) 

2. Mr NonNo center/west

Mr NonNo is een ontbijt- en lunchplek, te vinden zowel in het bruisende centrum van het levendige westen van Rotterdam. Hun kenmerkende American Pancakes zijn een ware traktatie, verkrijgbaar in diverse varianten en volledig vegan en gluten-arm, waardoor vrijwel iedereen hier kan genieten van een smakelijke maaltijd. Naast de bekende en geliefde pannenkoeken biedt Mr NonNo een uitgebreid assortiment aan ontbijtgerechten, variërend van eieren en toast en Breakfast bowls. Voor een frisse start van de dag zijn er ook verschillende verse sappen en smoothies verkrijgbaar.
Hoewel Mr NonNo voornamelijk bekend staat als ontbijt- en lunchbestemming, is het hier 's ochtends doorgaans rustiger dan tijdens de lunchuren, hoewel dit natuurlijk afhangt van de dag. De eigentijdse inrichting, knusse sfeer en gastvrije personeel maken een bezoek aan Mr NonNo een heerlijk begin van de dag.
Reviews op Google: 4.5 (423 reviews)

3. Lunchroom Figaro

In het bruisende centrum van Rotterdam vind je Figaro, een familiebedrijf dat al jarenlang heerlijke broodjes serveert. Vanaf half 8 's ochtends kun je hier al terecht voor een variatie aan verrukkelijke ontbijtopties. Hoewel Figaro vooral bekend staat om zijn belegde broodjes, biedt het menu ook verschillende andere opties, zoals omeletten, uitsmijters, tosti's en salades. Wat Figaro echt bijzonder maakt, is de combinatie van verse ingrediënten en snelle service. Bovendien biedt deze lunchroom de mogelijkheid om broodjes te bestellen voor zakelijke bijeenkomsten. Bestellingen geplaatst vóór 10:00 uur worden nog dezelfde dag bezorgd of kunnen worden afgehaald, een service die exclusief beschikbaar is voor zakelijke klanten. Met een uitgebreid ontbijt- en lunchmenu is er voor ieder wat wils bij Figaro. Het vriendelijke personeel en de gezellige, lokale sfeer maken elke ervaring hier des te aangenamer.
Reviews op Google: 4.7 (246 reviews)

4. JORDYs Rotterdam

In de levendige wijk Kralingen Crooswijk in Rotterdam vind je JORDY’S, een bakkerij waar dagelijks heerlijke verse broden worden gebakken. Maar als je op zoek bent naar een ontbijtje, ben je hier ook aan het juiste adres. Naast hun assortiment aan broden biedt JORDY’S ook yoghurt bowls, eieren, soepen en verschillende belegde broodjes aan. Geen tijd om te zitten? Geen probleem! Bij de kassa kun je ook snel een ontbijtje scoren, zoals een versgebakken worstenbroodje of een knapperige croissant. Het ruime pand biedt voldoende zitplaatsen, en voor de kleintjes is er zelfs een uitgebreide kinderhoek waar ze kunnen spelen. De broodjes bij JORDY’S worden bereid met verse ingrediënten, waardoor veel mensen hier graag komen om te werken terwijl ze genieten van een smakelijk ontbijtje of een lunch. De sfeer binnen is gezellig en het personeel is snel en vriendelijk, waardoor een bezoek aan JORDY’S altijd een plezierige ervaring is.
Reviews op Google: 4.4 (510 reviews)

Ondek meer restaurant tips op Culinaire Plaza.nl

5. Served.

Ontdek Served, een trendy ontbijt- en lunchrestaurant gelegen in het bruisende centrum van Rotterdam. Deze hippe eetgelegenheid biedt een uitgebreid assortiment aan heerlijke ontbijt en lunchopties, variërend van yoghurt met granen tot frisse salades en sandwiches. Wat Served extra uniek maakt, is hun uitgebreide selectie aan sappen, met maar liefst 20 verschillende opties op het menu. Of je nu binnen of buiten wilt zitten, er zijn voldoende zitplaatsen beschikbaar, met een industriële maar toch trendy uitstraling die de sfeer compleet maakt. Het vriendelijke en ervaren personeel draagt bij aan de luchtige en gezellige sfeer van Served. Bovendien is het mogelijk om eten te bestellen via Uber Eats, zodat je kunt genieten van het heerlijke eten waar je ook bent in Rotterdam. Ga langs bij Served en laat je verrassen door de smaken en de sfeer die deze lunchtent te bieden heeft.
Reviews op Google: 4.5 (440 reviews)

6. Spirit Rotterdam

Ontdek Spirit, een restaurant gelegen aan de rand van het bruisende centrum van Rotterdam. Vanaf 8 uur 's ochtends opent dit restaurant zijn deuren, waar je kunt genieten van een uitgebreid ontbijt, lunch en diner. Spirit biedt een unieke ervaring met een lopend buffet, waarbij je zelf kunt opscheppen wat je maar wilt. Alle gerechten zijn 100% biologisch en vegetarisch, waardoor je met een gerust hart kunt genieten van een smakelijke maaltijd. Na het opscheppen van je gerechten, kun je je maaltijd afrekenen op basis van het gewicht. Het uitgebreide buffet biedt een variatie aan opties, waaronder soepen, granola, zoetigheden, broodjes en salades. De hippe inrichting van Spirit zorgt voor een gezellige sfeer, met voldoende zitplaatsen zodat iedereen kan genieten van het heerlijke eten. Het vriendelijke en behulpzame personeel staat klaar om je te helpen, zodat je kunt genieten van een ervaring vol nieuwe en verrassende smaken bij Spirit. 
Reviews op Google: 4.5 (1.418 reviews)

7. Man Met Bril Koffie

In de levendige Agniesebuurt in Rotterdam vind je "Man Met Bril Koffie", een gezellige koffietent die meer biedt dan alleen fantastische barista-koffie. Naast het genieten van hoogwaardige koffie, kun je hier ook terecht voor een heerlijk ontbijt en lunch. Het menu biedt een variatie aan ontbijtopties, waaronder zoete pannenkoekjes, diverse soorten toast en smakelijke tosti's. De koffietent heeft een industriële, maar tegelijkertijd gezellige sfeer. Veel mensen kiezen ervoor om hier te werken vanwege de goede koffie, wat bijdraagt aan de levendige sfeer. Bovendien heeft Man Met Bril Koffie rekening gehouden met de behoeften van werkenden; er zijn talrijke stopcontacten beschikbaar bij de tafels. Naast de gezellige binnenruimte kun je ook genieten van het prachtige terras. Houd er echter rekening mee dat het tijdens ontbijturen erg druk kan zijn in de koffietent. Het is dus verstandig om van tevoren te kijken of er beschikbare plekken zijn.
Reviews op Google 4.5 (621 reviews) 

8. Vascobelo V-bar Lijnbaan

In het hart van Rotterdam, op de levendige Lijnbaan, bevindt zich een prachtige eetgelegenheid die doet denken aan een knusse woonkamer. Dit tentje is de perfecte plek om een ochtend of middag productief te werken aan school of werk of gewoon heerlijk te genieten van het eten en de koffie.  Het menu biedt verschillende ontbijtopties, zoals eieren, tosti's en sandwiches. Je kunt zelfs kiezen voor een speciaal ontbijtmenu met diverse kleine hapjes voor een verrassend ontbijt. De gezellige en warme sfeer van de tent nodigt uit om een kijkje te nemen en te genieten van de omgeving.  Het vriendelijke personeel past perfect bij de hippe sfeer van de tent. Bovendien zijn er voldoende alternatieve opties beschikbaar, zoals plantaardige en vegetarische gerechten, voor degenen die dat verkiezen. Ga langs bij Vascobelo en laat je verrassen door de gezelligheid en heerlijke ontbijtopties die deze plek te bieden heeft.
Reviews op Google : 4.6 (237 reviews)

9. Restaurant Baskent

Dit Restaurant, Baskent, is een authentiek Turks restaurant gelegen vlakbij de Maashaven in Rotterdam zuid. Naast de heerlijke Turkse gerechten die 's avonds geserveerd worden, opent Baskent al om 7:00 uur 's ochtends zijn deuren, zodat je kunt genieten van een verrukkelijk Turks ontbijt. Laat je verwennen door de traditionele Turkse gastvrijheid terwijl je geniet van een uitgebreid ontbijt bij Baskent. Het ontbijt, ook wel bekend als "Kahvalti Tabagi", is een ware traktatie. Dit traditionele Turkse ontbijt wordt geserveerd op een dienblad dat rijkelijk gevuld is met een variatie aan smakelijke lekkernijen, zoals diverse kazen, olijven, tomaten, jam, vers gebakken brood, eieren en nog veel meer. Het Turkse ontbijt is niet alleen een maaltijd, maar ook een sociale ervaring waarbij vrienden en familie samenkomen om te genieten van de verschillende smaken. Restaurant Baskent omarmt deze Turkse traditie perfect, met heerlijk eten en een warme, gastvrije sfeer. 
Reviews op Google: 4.7 (1.371 reviews)

10. DE BRUNCH CLUB ROTTERDAM

De Brunch Club is een charmant ontbijt- en lunchcafé gelegen in Noord Rotterdam. Vanaf de vroege ochtend kun je hier genieten van een variatie aan ontbijtopties, waaronder eieren, yoghurt en pannenkoekjes. Voor degenen met een stevige eetlust in de ochtend biedt het brunchmenu ook diverse salades en broodjes om de dag goed te beginnen. Een hoogtepunt bij De Brunch Club is ongetwijfeld de bekende "Ontbijtdeal van Rotterdam", beschikbaar van 9:00 tot 10:00 uur. Voor een aantrekkelijke prijs kun je genieten van een smakelijk ontbijt met een assortiment aan heerlijke hapjes. Deze deal trekt zowel locals als toeristen aan, waardoor het café levendig en gezellig is, zowel binnen als buiten. Het attente personeel zorgt ervoor dat je snel en efficiënt bediend wordt, waardoor je optimaal kunt genieten van je ontbijt- of brunchervaring. Gezien de populariteit van De Brunch Club is het aan te raden om tijdens de week vooraf een tafel te reserveren, vooral tijdens de drukke ochtend- en middaguren.
Reviews op Google: 4.6 (462 reviews)
 

Terug