Energieboost

Reizen voor fijnproevers

Kun jij echt genieten van heerlijk dineren met overtreffende gerechten en misschien een lekker wijnarrangement erbij? Je bent zeker niet de enige. Over de hele wereld zijn er fijnproevers. Je kan in elk land voortreffelijke restaurants vinden. Elke keer word je verrast door alle heerlijke gerechten. De meest culinaire keukens worden besproken. 

Boxbrownies

Culinaire landen

We bespreken de meest culinaire landen van de wereld. Wat maken de keukens van deze landen zo culinair? Waarom zijn deze gerechten altijd lekker en wat maakt het zo speciaal? 

Thailand

In de Thaise keuken wordt er veel gekookt met kruiden. Dit is ook niet gek, vanwege het tropisch klimaat groeien er veel verschillende kruiden in het land. In Thailand koken ze graag met veel kleuren om zo de aandacht te trekken naar het bord.

Italië

De echte levensgenieters zijn de Italianen. Ze nemen dan ook graag de tijd om het eten voor te bereiden. Ook tijdens het eten van hun heerlijke maaltijden nemen ze graag de tijd. Meestal met een bijpassende wijn. Het is daarom geen verrassing dat Italië op plek twee staat van de culinaire landen.

Japan

De koks in Japan zijn erg zorgvuldig en traditioneel ingesteld. Elk gerecht wordt verfijnd. De Japanse eetcultuur is bekend over de hele wereld, vooral de sushi is erg populair in andere landen. 

Frankrijk

Het is geen verrassing dat Frankrijk bij een van de culinaire landen hoort. Met haar rijke historie in de keuken en exclusieve gerechten hoort ze hier zeker thuis. De combinatie van wijn en de heerlijke gerechten zorgt voor een beleving in de mooiste restaurants.

Spanje

Ook Spanje heeft een rijke variatie aan gerechten op haar naam. De tapasgerechten kun je overal krijgen. Vooral de manier waarop Spanjaarden eten draagt bij aan de titel culinair land. Het rustig dineren met elkaar zorgt voor gezelligheid en samenhorigheid.

India

Rijst vormt de basis van bijna elk Indiaas gerecht. Eén van de bekendste gerechten van India is een pittige curry. Hier zijn zo veel variaties op dat je elke dag van de week een andere curry kunt eten. Met haar rijke geuren en smaken hoort de Indiase keuken thuis in dit rijtje.

Libanon

Een nieuwe culinaire keuken is de Libanese keuken. De Libanese keuken bestaat vooral uit hummus, falafel en munt. Het wordt vaak gezien als een van de verfijnde keukens van het Midden-Oosten.

Beste restaurants

We hebben de lekkerste en meest culinaire restaurants op een rijtje gezet. Zo kun je in één oogopslag zien waar je volgende reis naartoe gaat. 

  1. Noma, Denemarken
  2. Geranium, Denemarken
  3. Asador Etxebarri     
  4. Central, Peru         
  5. Disfrutar, Spanje     
  6. Frantzen, Zweden     
  7. Maido, Peru         
  8. Hof van Cleve, België   

Wil je al deze keukens proeven? Dan kun je een wereldreis beginnen. In elk land zul je versteld staan van de kwaliteit van het eten. Je kan in deze landen gaan eten bij sterrenrestaurants of bij een ander restaurant wat iets minder duur is. Bij beide kun je genieten van het heerlijke eten. Want deze plekken en restaurants kun je echt niet missen als je van dineren houdt. 

Terug