Energieboost

Van rauw tot perfect gaar

De gouden tips voor het perfecte stukje vlees van de barbecue of uit de pan. Een perfect stukje vlees klaar maken is een kunst op zich. Er zijn verschillende manieren om vlees klaar te maken. Denk aan de barbecue of misschien in de pan. Daarnaast zijn er verschillende technieken om je vlees perfect te garen en op te dienen. Zodat je samen met je vrienden elke keer van een heerlijk stukje vlees kunt genieten.

Boxbrownies

Vlees van de barbecue

Barbecueën is niet alleen een heerlijke manier om van de buitenlucht te genieten, maar ook een kunst op zich. Wil je het perfecte stukje vlees van de barbecue klaarmaken? Dan zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Zo speelt de keuze van je barbecue een cruciale rol. Ben je iemand die houdt van de authentieke rokerige smaak en een beetje uitdaging? Dan is een houtskool barbecue jouw beste metgezel.

Welke barbecue past bij jou?

Houd je van het barbecue gevoel en van een beetje uitdaging? Dan is een houtskool barbecue echt iets voor jou. Voor deze barbecue moet je wel geduld hebben. Het duurt namelijk erg lang voordat de kolen warm zijn. Maar je hebt wel echt die rokerige smaak aan je vlees. Heb je minder geduld? Dan is een barbecue op gas of elektrisch iets voor jou. De barbecue is veel sneller warm en je kan makkelijker de temperatuur beheren. De rokerige smaak van het vlees moet je dan wel laten.

Garen van het vlees

Nu je hebt gekozen welke barbecue het beste bij jou past kun je eindelijk gaan braden. Voordat je begint met barbecueën kun je het beste het rooster insmeren met olijfolie, zodat je vlees niet blijft plakken aan het rooster. Gebruik geen zout tijdens het garen van je vlees. Het zout zorgt ervoor dat het vocht wordt onttrokken van het vlees. Je wilt namelijk je vlees zo sappig mogelijk. Strooi je zout pas na het garen op het vlees. Om je vlees zo goed mogelijk te garen kun je het beste langzaam garen. Dit kun je doen door vlees te garen op aluminiumfolie. Daarnaast is de barbecue geen draaimolen. Laat het vlees een paar minuten per kant garen. Dit is beter voor het vlees.

De laatste stap

De laatste stap is het serveren van je malse stukje vlees. Check voordat je serveert altijd of je vlees gaar is. Tijdens de barbecue worden er ook veel salades en stokbrood op tafel gezet. Zorg er voor dat deze niet te vroeg op tafel staan, anders heeft iedereen genoeg gehad voordat het vlees wordt geserveerd.
Met deze tips ben je helemaal klaar voor de barbecue!

Vlees uit de pan

Is het geen weer om te barbecueën, maar heb je toch zin in een lekker stukje vlees, dan kun je het ook heerlijk klaarmaken in de pan. Het vlees klaarmaken in de pan komt met andere uitdagingen. Zo moet je de juiste pan hebben, het verschil in grootte van de pan kan verschil maken met het garen van je vlees. Een andere cruciale stap waar je rekening mee moet houden is het opdienen van je vlees. 

Zorg voor een goede pan

Een pan van goede kwaliteit draagt mee bij het bereiden van een stuk vlees. Ook is de grootte van belang. Dit is van belang omdat de hitte zich evenredig moet verdelen. Een te kleine pan zorgt voor weinig hitte en een grote pan kan ervoor zorgen dat het vlees te snel warm wordt.

Vlees op kamertemperatuur

Door je vlees van tevoren op kamertemperatuur te laten komen, zorgt ervoor dat het vlees sappiger is. Een te koud stuk in de pan kan ervoor zorgen dat het vlees te droog wordt. Laat je vlees ook langzaam garen. Hierdoor behoud het vlees zijn sappen en daardoor smaak het ook beter.

Vlees laten rusten

Laat je vlees rusten voordat je het serveert. Het vlees kan tijdens het rusten de vleessappen beter verspreiden over het vlees, hierdoor verbetert de smaak.

Of je nu in de buitenlucht je vlees aan het bereiden bent of lekker binnen met de pan. Nodig vrienden in de zomer uit om je barbecue skills te laten zien. En in de winter kun je tijdens kerst je vaardigheden laten zien met de pan. Met deze tips kun je altijd genieten van het perfecte stukje vlees.

Terug