Energieboost

Streetfood wereldwijd

Streetfood kennen we allemaal. We kennen de Nederlandse variant frietjes, maar er zijn nog veel meer soorten streetfood. Over de hele wereld kun je dit concept vinden. Je kunt het vinden in Azië, in Jamaica of in Australië. Elk land heeft zijn eigen variant van streetfood en dat maakt het zo uniek. 

Boxbrownies

Wat is Street Food

De naam zegt het eigenlijk al: eten op straat. Streetfood zijn kleine hapjes die je direct op kan eten. Streetfood haal je vaak bij een kraampje. Dit gebeurt veel in Azië en de Verenigde Staten. In de Verenigde Staten werden de vastgoedprijzen voor een restaurant te duur. Daarom gingen jonge restauranteigenaren met hun trucks de straat op om zo toch hun eten te kunnen verkopen.
Streetfood is zeker geen fastfood. Streetfood is veel meer gevarieerd en kan gezonder zijn dan fastfood.

Street Food in verschillende landen

Er zijn zoveel landen met streetfood. Elk land heeft zijn eigen streetfood gerechten. We lichten een paar landen toe die bekendstaan om hun streetfood. 

Australië

Vooral in de stad Adelaide is Streetfood een ding. Hier kun je vooral vis gerelateerde Streetfood vinden. Deze kraampjes kun je vooral vinden op de centrale markt. De lokale bevolking kun je hier dagelijks vinden voor een snelle en lekkere hap. 

Canada

Ook Canada heeft haar eigen Streetfood. In de stad Québec hebben ze een Canadese versie van Kapsalon. De ingrediënten zijn: friet, kaas en wrongel. Vaak haal je dit niet bij een kraampje maar bij een soort friet tent. Tijdens festivals kun je deze lekkernij wel bij een kraampje krijgen. 

Jamaica

Jamaica is een land met veel verschillende mensen. Dit heeft invloed op de Streetfood in het land. Een voorbeeld is Run Down, dit is een vis die ze zo lang laten bakken dat het helemaal uit elkaar valt. Een ander bekend gerecht is Jerk Chicken. Dit is kip helemaal ondergedompeld in hete kruiden. Naast Streetfood ook echt fingerfood. 

Singapore

Het is geen verrassing dat een Aziatisch land in de lijst staat. Hier is Streetfood zelfs zo goed dat er een tentje een Michelinster heeft. Verwacht geen groot spectackel als je hier iets wil eten. De chef doet het zonder grote keuken, hanteerd lage prijzen en maakt geen kunstwerkjes op het bord. Het tentje ziet er uit zoals alle andere tenten. Ze hebben de ster gekregen, omdat het eten er super goed is!  

Nederland

Ook in Nederland kennen we Streetfood. Denk bijvoorbeeld aan een puntzak friet met veel mayonaise of een kroket. Steeds meer worden er Streetfood festivals gehouden in Nederland. Deze festivals trekken vaak door Nederland naar verschillende steden. Zo kan iedereen genieten van wat Streetfood te bieden heeft. 

Streetfood is in bijna elk land te vinden. Waar je ook gaat, kun je iets van Streetfood vinden. Elke keer weer iets anders, het is nooit hetzelfde. Vooral op markten is het erg populair om een snelle hap te eten tijdens het rondstruinen op het plein. Zo kun je genieten van de stad waar je bent en ondertussen kun je iets eten. 

Terug